14 dager
Varighet
Oktober
Måned
Bhutan
Sted
4
Nivå

Bhutan, det hemmelige Shangri La eller ”Landet med den fredfulle tordendraken”, er en av de best bevarte hemmelighetene blant reisedestinasjoner i dag. 

De få som har besøkt dette mystiske kongedømmet vil finne en rik, eldgammel Buddhistisk kultur i et fantastisk landskap. Vi kommer til å kjøre hele landet på tvers, fra vest til øst. Vi vil komme til steder der det ikke finnes turister, besøke små landsbyer høyt oppe i dalsidene, hilse på skoleelever og munker, og se bøndene som jobber i trappetrinnsåsene i dette landet som ligger så vakkert til i Himalaya.

Siden landet var mer eller mindre lukket helt fram til sekstitallet, har svært få vestlige noen gang besøkt landet og sett hvor henrivende og spesielt det er.

Å oppleve dette på en KTM 640 er en drøm! Svingete veier opp til høye pass med fantastisk utsikt til snøkledde Himalayatopper. Gjennom rhododendronskoger og ut på åpne beitemarker. Langs krystallklare elver der vi tar et bad. En mix mellom flotte asfaltveier og røffe offroadstier.

Dette er en tur du aldri vil glemme! Velkommen med!

DATOER5. – 19. oktober 2019

10. – 24. oktober 2020

PRIS 48 900 kr eks. fly Norge – Delhi og Delhi – Paro, Bhutan
INKLUDERT
Innenriks flyreise fra Guwahati (India) – Delhi

Full pensjon

A-klasse hotell i delt dobbeltrom

MC-leie og bensin

Lokal transport i India

Inngangspenger til severdigheter mm

Norsk reiseleder

IKKE INKLUDERT
Fly Norge – Delhi t/r og Delhi – Paro (Bhutan)
VisumTips
DrikkevarerUtgifter av personlig art
UTSTYREgen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Les mer i Praktisk informasjon

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Oslo - Delhi

Avreise med fly fra Norge til Delhi.
2

Delhi

En dag i Delhi der vi ser oss litt rundt, spiser god indisk mat og slapper av.
3

Delhi - Paro

Bhutan på MC: Tiger's NestPå morgenen flyr vi til Paro i Bhutan. Flyturen til Paro (2280 m) med Druk Air er spektakulær. I klart vær har man fantastisk utsikt til verdens høyeste fjelltopper. Vi lander i den grønne og frodige Paro Valley, og vi får oppleve den klare, friske fjelluften fra Himalaya i det vi stiger av flyet. Etter innsjekking på hotellet har vi resten av dagen fri til å gå rundt på Paros gater og ta en titt på motorsyklene. Vi kjører litt rundt i området også og blir litt kjent med trafikken i Bhutan. Vi kjører og ser ”Tigers Nest Monastary”, et landemerke i Bhutan.
4

Paro - Thimphu (60 km)

Etter en god frokost kjører vi på flotte, svingete veier mot hovedstaden Thimphu. Etter hvert når vi stedet hvor elvene fra Thimphu og Paro møtes, og da er det 31 km igjen å kjøre på inn til hovedstaden. Etter lunsj kommer vi til å ha en halv dags sightseeing i denne eksotiske hovedstaden.
5

Thimphu – Punakha (77 km)

Bhutan: Thimphu - Punakha på MCEtter frokost kjører vi mot Punakha, den gamle vinterhovedstaden i Bhutan. På veien krysser vi Dochula Pass på 3150 m. Herfra har vi fritt utsyn mot hele den østlige delen av Himalaya. Vi kjører så nedover igjen gjennom flere hårnålssvinger til Phunaka Valley som ligger på rundt 1400 meters høyde. På veien har vi nydelig utsikt mot fjell og daler. Når vi kommer fram vil vi besøke det flotte Punakha Dzong, også kjent som ”Lykkepalasset”. Etter lunsj kjører vi på oppdagelsesferd langs en vakker elv, og den som vil kan ta et bad. Videre gjennom små landsbyer der vi møter skolebarn og bønder som jobber ute på jordene. I solnedgangen kjører vi mot hotellet etter en uforglemmelig dag på sykkelen.
6

Punakha – Trongsa (168 km)

Bhutan: Punakha – Trongsa på MCDagens kjøretur til Trongsa tar oss over to høye pass og den lille byen Wangdue som ligger på 1350 m. Vi besøker en Dzong på veien, og kjører videre opp til Pelela pass på 3300 m. Etter å ha nytt utsikten tar vi oss nedover igjen langs beitemarker ved Sephu og videre til historiske Chendebji Chorten. Vi spiser medbragt lunsj her før vi kjører videre mot Trongsa. Veien idag har masser av svinger, vakre fossefall og tykke skoger. Mot slutten har vi flott utsikt mot den sørlige delen av Trongsa Valley og av Trongsa Dzong.
7

Trongsa - Bumthang (68 km)

Bhutan på MC: Bumthang ValleyEtter frokost besøker vi fantastiske Trongsa Dzong og et museum i det gamle vakttårn. Her får vi se en interessant film om Bhutans historie. Turen idag er ikke så lang, men den er innholdsrik! Vi kjører gjennom fler interessante landsbyer og svinger oss opp til Yutongla pass på 3400 m, før vi kjører ned igjen og inn i den vakre Bumthang Valley. Siden vi kommer hit relativt tidlig, vil vi ha sjansen til å oppleve landsbyen med dets interessante bank- og postkontor der man kan kjøpe helt spesielle frimerker fra Bhutan.
8

Bumthang. Lokale ekskursjoner.

Idag slapper vi av og kjører rundt i denne vakre dalen. Vi kjører blant annet opp i fjellsidene hvor vi kan få en fantastisk utsikt mor hvitkledde topper.
9

Bumthang - Mongar (198 km)

Bhutan på MC: Bumthang - MongarDagens kjøretur tar oss gjennom et helt spesielt landskap. Utsikten man har de første tre timene minner om Alpene som omringer Bhutanske, idylliske landsbyer. Det er bare et pass idag, og det er Thrumshingla pass på 3750 m. Hvis været er godt, kan vi se Mt. Gangkhar Phuenseum. Det er verdens høyeste fjell som ikke er besteget, på 7541 m. Etter p ha krysset passet er vi nå offisielt i Øst-Bhuten. For å «feire» dette svinger veien seg nedover 2800 m på to timer! Vi vil merke at både temperaturen og vegetasjonen vil forandre seg. Veiene her er dramatiske med flere «cliff-hanging» områder. Når vi nærmer oss Mongar blir luften tykkere og vegetasjonen frodig og grønn.
10

Mongar - Trashigang (92 km)

Vi starter tidlig idag slik at vi kommer såpass tidlig til Trashigang at vi får oppleve byen. Idag har vi også ett pass å krysse, på spektakulære veier. Ut fra Mongar løfter veien seg til Bhuddist-skolen i Kilikhar før den igjen dykker inni rhododrendron- og furuskoger. Du kommer til å nyte denne dagen på sykkelen der veien til tider er ganske smal med bratte skrenter på visse områder. Det er så mye å ta bilder av, så vi må regne litt ekstra tid på de 92 km vi skal kjøre idag. Hit er det ikke mange turister som kommer, så det vil være en spesiell stemning her. For å få en følelse av plassen, anbefales Jamie Zeppas bok ”Beyond the Sky and the earth – A journey into Bhutan”. Boken vil gi deg innsikt hvordan livsstilen til folket i dette distriktet var og er.
11

Trashigang - Trashiyangtse - Trashigang (130 km)

Dette blir en flott tur! Vi besøker blant annet en stupa i nepalsk stil som er et utfluktsmål for pilgrimer. Langs veien er det flere spektakulære utsiktspunkter, og høyst sannsynlig kommer vi ikke til å se en eneste turist på veien. Nå er vi virkelig dypt inne i Bhutan på våre sykler! Vel framme i Trashiyangtse besøker vi en yrkesskole hvor de har utsalg av håndverksarbeider. Skolen er veldig fin, og selger sine arbeid svært billig. Dette er ”real, untouched Bhutan”!
12

Trashigang - Samdrup Jongkhar (180 km)

Bhutan på motorsykkelDette er den siste dagen i Bhutan, og vi passer da på å kjøre noen skikkelig svingete veier. Hele veien er vegetasjonen grønn og frodig med mange flotte skogsområder. Etter å ha kjørt gjennom flere landsbyer, kommer vi til foten av Samdrup Jongkhar. Nå har vi kjørt våre sykler fra vest til øst gjennom hele kongedømmet Bhutan!
13

Samdrup Jongkhar - Guwuhati (India) - New Delhi

Idag blir vi kjørt i minibuss til flyplassen Guwahati i India. Vi tar flyet til New Delhi der vi slapper av på ettermiddagen og kvelden. Sent på kvelden/natta drar vi til flyplassen og flyr hjem etter – garantert – et av dine livs reiser!
14

Ankomst Oslo

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg!

IMG_0513bhutan1200-180x152.jpg
IMG_0513bhutan1200-180x152.jpg

Tur rating

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.