16 dager
Varighet
Februar
Måned
Sri Lanka
Sted
4
Nivå

Sri Lanka er unikt! Teplantasjer, høye fjelltopper, gamle byer, ville elefanter, jungel og vakre strender. Denne dråpeformede, lille øya syd for India har alt!  

Vakker natur kombinert med Sri Lankas legendariske vennlighet gjør dette til et uforglemmelig feriemål. Motorsykkelturen «Det beste av Sri Lanka på MC» viser deg landets høydepunkter som bla. det majestetiske Sigiriya Rock Fortress, Trinkomalee havn, fjellene i Kandy, Yala National Park med sine leoparder og vakre Mirissa Beach.

DATOER1. -16. februar 2019

14. 29. februar 2020

PRIS47 900 kr inkl. fly tur og retur Oslo – Colombo, Sri Lanka

Passasjer vil få kr. 5000 i avslag.

INKLUDERT
Fly t/r Oslo- Colombo, turistklasse, inkl. alle skatter og avgifter

Overnatting på gode hoteller i dobbeltrom

Halv pensjon, frokost og middag hver dag

Snacks, te og kaffe de dagene vi kjører MC

Inngangspenger til severdigheter, sightseeing

MC eller jeep, inkl. mekaniker og følgebil

All bensin

Lokal transport: Taxi, motorsykkeltaxi (autorickshaw), sykkeltaxi (sykkelrickshaw)

Norske turledere

IKKE INKLUDERT
VisumTips
DrikkevarerUtgifter av personlig art
UTSTYREgen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Les mer i Praktisk informasjon

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen.
2

Negombo


Ankomst Colombo, Sri Lanka. Vi blir kjørt til Negombo, en vakker by på Sri Lankas vestkyst. Her nyter vi en herlig dag ved havet.
3

Habarana

Etter frokost går vi gjennom programmet for turen før vi setter oss på motorsyklene. Siden kjører vi på flotte veier innover i landet til vi kommer til Habarana. Her rir vi elefant inn i jungelen, en eksotisk opplevelse! med kurs for Negombo Fish market ogden hollandske festningen. Videre til den fantastiske klippeformasjonen og fortet, Sigiriya rock fortress. Vi kjører også til grottetempelet i Dambulla.

Overnatting på hotell.

4

Trincomalee

I dag venter en tur på motorsyklene til Trincomalee, kjent som verdens dypeste naturhavn. Den ligger på østkysten, og veien hit går gjennom både jungel og åpnere landskap hvor vi vil se både ville elefanter, gjess, påfugler og øgler. Etter at vi har kjørt i om lag 150 km stopper vi i utkanten av Trinco for å se de berømte, varme kildene i Kinniyar. Etter denne forfriskningen, tar syklene oss til det vakre strandhotellet i Nilaweli før vi tar en morsom båttur ut til øya Pigeon. På kvelden slapper vi av ved havet.
5

Passikuddah & Kalkudah Beach

På morgenen, etter frokost, kjører vi syklene over på en liten ferje som tar oss fra Trinco til Mutur , et litecruise over den kjente havnen. Vi seiler i et vakkert område, og ved Passikuddah & Kalkudah Beach tar vi et bad i det nydelige, tropiske havet. Ingen fare for å fryse – temperaturen holder ca 30 C. Idet skumringen kommer når vi fram til historiske Polonnaruwa, sete for det andre kongedømme på Sri Lanka. Her skal vi også tilbringe natten.
6

Dambana

Etter frokost sadler vi opp syklene og kjører til kong Parakramabahu den stores citadell. Vi vil denne morgenen se flere historiske plasser inkludert den vakre, utskårne buddastatuen av Gal Vihara. Etter hvert forlater vi denne eldgamle byen og kjører sydover mot Dambana, hjemmet til Sri Lankas urfolk ”Veddah-folket”. Idet solen går ned får vi oppleve tradisjonell Veddah dans og god mat og drikke før vi drar til hotellet og sover over.
7

Knucklesfjellene og Rangala

Dette kommer til å bli en spennende dag! Vi kommer til å få en uforglemmelig off-roadtur i jungelen gjennom Knucklesfjellene til den lille landsbyen Rangala. Vi kommer til å bo i Kandy. Etter at vi har spist lunsj, setter vi oss igjen på syklene for en off-road tur til teplantasjene. Plassert høyt opp i Knucklesfjellene er denne plantasjen en av de mest øde på hele Sri Lanka. Turen er kort og noe krevende, og du vil bli belønnet med fantastisk utsikt og en interessant guiding gjennom teplantasjen. Denne natten slapper vi av på vakre Corbet´s Gap hotell.
8

Corbet´s Gap og Tanntempelet

I dag er det jungelkjøring som gjelder! Øde områder, svingete veier gjennom frodige daler og et nytt eventyr bak hver sving! Etter å ha reist fra Corbet´s Gap kjører vi av hovedveien og inn i områder få turister noen gang har sett. Når vi klatrer høyere og høyere med syklene, kjører vi inn i dyp fjelljungel som gjør motorsykkelkjøringen til et eventyr du aldri vil glemme.

På kvelden besøker Tanntempelet og nyter av et tradisjonelt danseshow fra folket i området.

9

Sri Lankas høyland

Etter frokost setter vi oss på syklene og kjører på små, herlige MC-veier mot den lange oppoverbakken mot Nuwara Eliya nær toppen av Sri Lankas høyland. Vi kjører på små sandveier gjennom teplantasjer og forbi små tefabrikker med fantastisk utsikt over fosser og fjell. Etter å ha passert det høyeste punktet på etappen, Nuwara eliya, kjører vi nedover igjen til Haputale. Denne byen er unik på Sri Lanka, da den ligger på en fjelltopp med panoramautiskt mot øst, syd og vest. Vi tilbringer natten her i Haputale.
10

Kataragama nasjonalpark

Fra Haputale snirkler veien se ned fjellene og inn på de sydlige slettene som leder oss mot kysten til det Indiske hav. På veien besøker vi en foss før vi fortsetter til noen historiske utskjæringer i Buduruwagala, dypt inne i jungelen. Kjøringen videre, nå på nye, fine veier, går østover mot Kataragama, gjennom en nasjonalpark med blant annet elefanter. Vi sover over i Tissamaharama.
11

Sri Lankas vakreste kystlinje

Vi legger nå jungelen bak oss og setter nesen mot den lange kystlinjen på det sørlige Sri Lanka, og den vakre kystbyen Mirissa. Turen dit tar oss forbi Sri Lankas nyeste havneanlegg og Tangalle, en plass mange utenlandske turister elsker. Vår destinasjon, Merissa, ligger på Sri Lankas vakreste kystlinje. Her skal vi slappe av i to netter og det med stil! Stranden vi ligger på går for å være en av de beste plassene å se solnedgangen på Sri Lanka. Hva kan være bedre enn å nyte dagens etappe på stranden mens solen sakte går ned i havet?
12

Fridag

I dag er det hviledag. De som er interessert kan imidlertid bli med på hvalsafari. Merissa er nemlig utgangspunkt for disse turene. Om man vil ta motorsykkelen ligger ikke den historiske byen Galle langt bort, med sitt enorme hollandske fort. På veien ser man noe av det Sri Lanka er kjent for: fiskere som sitter på sine stokker ute i havet og fisker.
13

Kuruwita Ratnapura

I dag skal vi kjøre til Kuruwita Ratnapura, edelstensbyen. Her er det blant annet en foss som har formasjonen til et fikentre og derfor har blitt oppkalt etter det. Mens du slapper av med utsikt mot fossen, kan du nippe til en kopp te på hotellbalkongen vår.
14

Negomba

Etter frokost forbereder vi oss på den siste kjøredagen på turen. Dagens høydepunkter er blant annet kjøring gjennom gummi-, ananas- og krydderplantasjer. Etter at vi er framme i Negomba leverer vi syklene og drar ut på strandhotellet vårt.
15

Slappe av på stranden eller shoppe

I dag kan du enten bare slappe av på stranden eller shoppe litt i Negombo. På kvelden har vi en avskjedsmiddag før vi kjøres ut på flyplassen med minner for livet!
16

Ankomst Norge

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Motorcykelresor till Sri Lanka
Motorsykkel på Sri Lanka
Motorsykkel på Sri Lanka
Elefant på Sri Lanka

Tur rating

4.00 basert på 1 vurdering
Liv Marit Sangnæs
mars 2, 2017

Vakker natur, spennende veier, ville elefanter, verdens beste guide, nydelige sandstrender, skabbete hunder, tuk-tuker.

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.